Pages

Bojite li se Valentinova? Evo zašto pucaju veze neposredno pred Dan zaljubljenih

Bojite li se Valentinova? Evo zašto pucaju veze neposredno pred Dan zaljubljenih

I dok sve oko nas "vrišti" od romantike u zraku u mjesecu zaljubljenih, neki shvate da ne postoji zaljubljenost, osjete strah od obveza ili postanu svjesni svog stava da mogu pronaći nekog boljeg/bolju.

Bliži nam se najromantičniji dan u godini, no ipak, nije svima Valentinovo dan koji željno iščekuju.






Istraživanje koje je provela britanska tvrtka Illicit Encounters, a u kojem je sudjelovalo 660 ispitanika, pokazalo je da čak jedna petina veza puca četiri dana prije Dan zaljubljenih.

Gotovo 22 posto ljudi ostavilo je svog partnera neposredno prije Valentinova.

Različiti su razlozi zašto dolazi do pucanja veze u to vrijeme, piše Daily Mail.

I dok sve oko nas "vrišti" od romantike u zraku u mjesecu zaljubljenih, neki shvate da ne postoji zaljubljenost, osjete strah od obveza ili postanu svjesni svog stava da mogu pronaći nekog boljeg/bolju. To su neki od razloga koji se navode kao "okidači" za raspad veze pred Valentinovo.

– Za velik broj parova Valentinovo pomaže da shvate koliko su zaljubljeni, a za dio njih je to samo uzbuna da nešto nije u redu i da u njihovu odnosu ne postoji – ljubav, istaknula je britanska psihologinja Lucy Redford.



Izvor:http://www.vecernji.hr/

Limun, med, cimet i kamilica za prirodno posvjetljivanje kose

Limun, med, cimet i kamilica za prirodno posvjetljivanje kose


Limun i kamilica najbolje djeluju uz pomoć sunca, cimet može kosu posvijetliti i do tri nijanse, a med sadrži hidrogen peroksid pa ga treba spojiti s maslinovim uljem





Ljeto je idealno vrijeme za prirodno posvjetljivanje kose, a svijetle tonove najlakše će postići kosa sa žutim pigmentom, dok se za tamnije i crvenkaste tonove to ne preporučuje, piše Yahoo.Voices.
Najpoznatiji prirodni tretman posvjetljivanja kose jest onaj limunovim sokom. Pomiješajte svježe iscijeđeni limunov sok s toplom vodom u omjeru 1:1. Mješavinu nanesite na kosu, ostavite da djeluje 10-15 minuta i pustite da se kosa osuši na suncu. Sunce je vrlo važno zato što će pojačati djelovanje limuna.
No s ispiranjem kose limunom treba biti oprezan zato što je može oslabiti i učiniti lomljivom, pa se preporučuje ovaj tretman koristiti najviše jednom na tjedan.

Cimet

Osim limuna u posvjetljivanju pomaže cimet. Dovoljno je tri žličice cimeta pomiješati s četiri žličice regeneratora i umasirati u vlasište. Nakon toga kosu treba zaštititi kapom za tuširanje i ostavite da djeluje četiri sata prije nego isperete. Cimet može kosu posvijetliti i do tri nijanse. Postupak možete ponoviti i nekoliko puta sve dok ne postignete željenu boju.

Kamilica

Skuhajte jači čaj od kamilice i ostavite da se ohladi. Nakon toga kosu isperite čajem i nanesite regenerator koji se ne ispire, a u koji ste prethodno dodali nekoliko žličica čaja. Pustite da se kosa osuši na suncu zato što zrake, baš kao i kod limuna, pojačavaju djelovanje kamilice. Kosa će tako lakše posvijetliti.

Med

Med sadrži nisku razinu hidrogen peroksida koji posvjetljuje kosu, pa možete pomiješati žličicu meda sa šalicom vode i ostaviti pola sata. Nakon toga u mješavinu dodajte šalicu maslinovog ulja i nanesite na kosu te zaštitite kapom za tuširanje. Ostavite da djeluje sat vremena i isperite mlakom vodom. Med neće previše posvijetliti kosu, pa ga možete kombinirati s limunom ili cimetom


Izvor: http://www.24sata.hr/

Smoothie





Sastojci:

3 banane
1 kašika limunovog soka
1 dcl kiseljaka
1 kašika meda
cimet po želji

 Priprema:

Banane uz dodatak limunovog soka usitnite u sjeckalici
Dodajte  kisejak, med i malo cimeta, te sve dobro izmješajte i odmah poslužite :)