Pages

Prirodne maske po tipovima kose



Ponekad regeneratori i šamponi sami po sebi nisu dovoljni našoj kosi koja zbog svojih problema treba poseban tretman. Radi se o suhom ili masnom vlasištu, ispucalim vrhovima i općenito skuhoj kosi. Možda imate problema i sa pretjeranim ispadanjem kose čime se gubi na volumenu. No imamo nekoliko recepata za većinu problema.




Da biste utvrdili koji tip kose imate trebamo navesti nekoliko karakteristika svakog tipa.

Suha kosa: izgleda beživotno, karakteriziraju ju suhi vrhovi koji vrlo lako pucaju i oštećuju.

Masna kosa: zbog pretjeranog izlučivanja masnoće se brzo masti i tako da kosa nema volumen i brzo se stvaraju ”rezanci”.

Kombinirana kosa: masna je na tjemenu, a suha na vrhovima. To može biti zbog šampona koji isušuju tjeme da bi se manje mastilo, ali zato ima kontraefekt na vrhove kose.

Normalna kosa: Ne masti se brzo, nema ispucane vrhove i lako se oblikuju frizure. Maske nisu potrebne često, samo ponekad da se održi zdravlje i ljepota kose.

Maska za oštećene vrhove i kosu

Deset žlica bademovog, maslinovog i ricinusovoh ulja pomiješamo i nanesemo na oštećene dijelove kose. Ostavimo na kosi minimalno sat vremena i kosu operemo neutralnim šamponom. Ako želite povećati učinak ove maske ostavite ju na kosi preko noći, ali zaštitite jastučnicu čistim ručnikom. Ujutro također nakon prespavane noći sa uljima operite kosu šamponom.




Maska za masnu kosu

Četiri žlice jogurta pomiješamo sa jednom žlicom sode bikarbone i jednom žlicom limunovog soka i miješamo dok se sve ne sjedini u glatku smjesu. Nanesemo na suhu kosu umasiravajući u tjeme i držimo trideset minuta, a potom operemo kosu šamponom.

Maska za volumen kose

Na svježe opranu kosu dok je mokra stavite pola čaše piva i pustite da stoji 15 minuta. Isperite.

Maska za sjaj kose

Izgnječite jedan avokado i dodajte mu tri žlice maslinovog ulja. Zagrijte da bude mlako i potom nanesite na kosu te pustite da djeluje 30 minuta. Isperite vodom.

Pronađite masku za svoj tip kose i isprobajte ju. Kosa će vam biti meka, podatna, a problemi ublaženi.


Izvor: savjetnica.com

0 komentari:

Objavi komentar