Pages

Zimska njega lica



Zimski period nije povoljan kako za kožu, tako i za kosu. Tijekom zimskih dana vodimo borbu od suhe kože, do ispucale kose. Naravno u tim danima je potrebno posvetiti im više pažnje i njege, a rješenja za neke od najčešćih problema donosimo u nastavku.





Tijekom zimskih mjeseci je teško izbjeći curenje nosa i prehlade, pa se stalnim brisanjem nosa javlja ispucana koža na nosu. Kako bi izbjegli ljuštenje nosa, najbolje bi bilo da redovito radite piling kože lica, da svakodnevno lice hranite hidratantnom kremom, te da prilikom brisanja nosa uvijek koristite mekane maramice. A ukoliko vam se koža nastavi ljuštiti i nakon ovih poduzetih mjera, pokušajte ju namazati debelim slojem vazelina, on će sigurno pomoći.

Od “tone” odjeće i koju nosimo zimi, naša kosa sklonija je petljanju, pogotovo ukoliko imate dugu kosu. Ako vam se kosa često petlja zbog šalova i kapa, najbolje ćete ju raspetljati tako da na nju nanesete suhi regenerator ili sprej koji pomaže u rasčešljavanju kose. Kako bi izbjegli petljanje kose vežite ju u rep, pletenicu ili punđu.




Znate onaj osjećaj kada skinete kapu i kosa vam leti na sve strane, iritantno! No, ima spasa! Prije nego stavite kapu na glavu, prođite kroz kosu prstima koje ste prethodno našpricali lakom za kosu. To će pomoći.

Ako imate problema sa beživotnom i sivom kožom, ne tražite spas u solariju ili puderu, nego nanesite na lice highlighter. Highlighter stavite na jagodice, u kut očiju i ispod obrva. To je najbolji zimski trik uz koji će vaša koža zablistati i izgledati u potpunosti svježe.

I naravno za kraj vam savjetujemo da jedete puno voća i povrća, posebno u zimskim mjesecima, kako bi imali što zdraviju kosu i kožu. Pijte puno tekućine, najbolje vode ili zelenog čaja, spavajte dovoljno, prije svakog spavanja skidajte šminku i njegujte svoju kožu redovito.



Izvor: savjetnica.com

0 komentari:

Objavi komentar