Pages

Savjeti za lijepe noge



Noge su najzaposleniji dio tijela i najviše pate zbog konstantnog stajanja ili sjedenja na poslu. Stoga im je potrebno posvetiti više pozornosti i njege nego ostalim dijelovima tijela. Sve to stajanje i sjedenje ostavlja posljedice na naše noge kao što su proširene kapilare ili natečenost nogu koja može biti i vrlo bolna.




Slijedite ovih četiri koraka u njezi vaših nogu, a one će vam biti vrlo zahvalne.

Prvi korak: Piling

Piling nogu je prvi korak prema ljepšim nogama. Piling odstranjuje mrtve stanice kože koje su se nakupile i čini kožu glađom. Ujedno i priprema kožu na nanošenje losiona koje će nahraniti kožu. Možete ga napraviti sami kod kuće tako da u 2 žličice šećera, 2 žličice soli dodate žličicu maslinovog ili bademovog ulja, promiješate i nanesete na noge i pilingirate dvije do tri minute i potom isperete. Ako želite ovom pilingu dodati anticelulitno svojstvo umjesto šećera i soli stavite mljevenu kavu koja će potaknuti cirkulaciju. Ona sadrži kofein koji je dokazano djelotvoran u suzbijanju celulita.

Drugi korak: Depiliranje ili brijanje

Uklonite dlačice kojom god metodom želite, ali nemojte zaboraviti koristiti pjenu ili gel za brijanje ako koristite drugu metodu. Tako neće doći do velikog trenja između britvice i vaše kože što će smanjiti pojavljivanje porezotina i ostalih oštećenja kože.




Treći korak: Nanošenje hidratantnog losiona ili kreme

Nakon pilinga i depilacije tj. brijanja potrebno je koži vratiti njezinu vlažnost kako bi ostala zdrava i elastična. Koristite hidratantne losione koji odgovaraju tipu vaše kože, ali najbolji su oni za suhu jer svi tretmani poput pilinga i brijanja isušuju vašu kožu, te joj je bitno nadomjestiti vlagu kako ne bi došlo do pojave svrbeža i ljuskanja kože.

Četvrti korak: Njega stopala i noktiju

Zadnja, ali ne manje važna stavka su stopala. Njih također ispilingirajte pilingom kao i noge, a zadebljanja na njima ispolirajte rašpicom ili kamenom za stopala. Nakon toga također je važno vratiti stopalima vlagu kako koža, pogotovo koža peta, ne bi pucala i bila suha. Nokte uredite da budu uredni i čisti.

Pratite ove korake u njezi vaših nogu koje posebno plijene pažnju suprotnog spola i podarite im specijalan tretman kako bi se osjećali kao najveće svjetske zvijezde.

Izvor: savjetnica.com

0 komentari:

Objavi komentar