Pages

Crno – beli puter kolač



Potrebni sastojci:

Za crni deo
140 g tamne čokolade, iseckane
50 g putera
50 g smeđeg šećera
1 jaje
35 g brašna

Za beli deo
120 g putera
100 g šećera
2 jaja
120 g brašna
¼ kašičice praška za pecivo
50 ml mleka

Uski kalup za hleb namastite i ostavite sa strane, a rernu uključite da se greje na 180C. Pripremite crni deo kolača. Čokoladu i puter otopite u šerpici na niskoj temperaturi pa ostavite da se prohladi i umešajte šećer pa mešajte dok se ne rastopi.
Na kraju umešajte jaje i brašno, smesu sipajte u pripremljeni kalup, pecite 15 minuta i izvadite iz rerne.
Za beli deo, mutite šećer i puter dok ne postanu penasti, dodajte jedno po jedno jaje pa sve dobro umutite mikserom. Dodajte brašno i prašak za pecivo i na samom kraju mleko. Testo sipajte u kalup preko crnog kolača i vratite u rernu da se peče na 160C, 25-30 minuta.

(Life Press Magazin)

0 komentari:

Objavi komentar