Pages

Slatkolada cake



Sastojci

BISKVIT :
14o g brašna
25o g šećera
6 komada jaja
3 žlice kakaa
1 vrećica praška za pecivo
1oo ml ulja

BISKVIT PRELITI SA :
3 žlica nesquika
4 žlice mlijeka

LINO LADA KREMA :
2oo g šećera
4 komada žumanjaka
25o ml mlijeka
2 vrećice vanili šećera
1 vrećica pudinga od vanilije
250 g margarina
4 žlice lino lade (bijele,crne=po želji)

SNIJEG :
25o g šećera
4 komada bjelanjaka
100 ml vode

GLAZURA :
1oo g čokolade za kuhanje
2 žlice ulja
malo margarina

I JOŠ :
1 vrećica šlag pjene

Priprema

BISKVIT :

Na najvećoj brzini izraditi žumanjake sa šećerom,te dodati 3 kašike vode. Kasnije smanjiti na najmanju brzinu te dodati ulje, prašak za pecivo,brašno i kakao,neprestano miksajući.

U posebnoj posudi umutiti bjelanjke. Kada se dobije čvrst snijeg, sjediniti sa smjesom od žumanjaka i dobro izmiksati.

Gotovu smjesu za biskvit izliti u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Kada se biskvit ohladi,prerezati ga po pola da se dobije gornja i donja polovina biskvita. Preliti ga nesquikom.

LINO LADA KREMA :

U posudu uliti mlijeko,šećer i vanilin šećer te staviti da prokuha.

U drugu posudu mikserom umutiti žumanjke. Posebno ručno umiješati prašak za puding sa mlijekom,te sjediniti sa izrađenim žumanjcima.

Sve zajedno dodati u zagrijano mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.

U dobro ohlađenu kremu dodati margarin i lino ladu,te dobro izmiksati.

SNIJEG :

Umutiti bjelanjke u čvrst snijeg.

Šećer i vodu kuhati dok se šećer ne otopi i treba tek malo provriti.Polagano i u tankom mlazu sipati u snijeg i neprestano miješati mikserom dok se ne dobije čvrsti snijeg.

Napraviti čokoladnu glazuru i preliti preko ohlađenog kolača.



(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar