Korice:
500 gr. oštrog brašna
2 jaja
150 gr. šećera
150 r. maslaca ili margarina
1 vrhom puna kašika kisele pavlake
4 kašike mleka
1 prašak za pecivo
Fil:
8 dcl. mleka
250 gr. šećera
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
2 kašike gustina
250 gr. maslaca ili margarina
Priprema
Od svih navedenih sastojaka umesiti srednje meko testo i ostaviti u frižider jedan sat. Podeliti na 4 dela i svaki tanko rastanjiti da bude veličine poleđine tepsije dimenzija otprilike 23x32cm. Ja razvlačim testo direktno na brašnom posutoj tepsiji.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 6, 7 minuta. Kora treba da ostane bela. Dužim nožem odvojiti koru od tepsije i pustiti je da sklizne na sto.
Ispeći sve kore i ostaviti da se ohlade.
fil
Od 8 dcl. mleka odvojiti koliko je potrebno da se razmuti puding, gustin i 100 gr. šećera. Ostalo mleko i šećer staviti da prokuva. Kuvati pudinge 2, 3 minuta , skloniti sa vatre i prekriti najlon folijom da se ne uhvati korica i ostaviti da se ohladi do sobne temperature. Ne treba držati satima u frižideru da se jako stisne.
Penasto umutiti maslac , dodavati kašiku po kašiku fila muteći neprestano mikserom.
Filovati korice, blago pritisnuti kolač celom površinom i ostaviti preko noći da se sjedine ukusi, fil lepo stegne a korice omekšaju.
(maminajela.com)
0 komentari:
Objavi komentar