300 g petit beure keksa
250 g putera
120 g šećera u prahu
3 kašike kakao praha
Šaka grožđica
100 g oraha
3 kriške ananasa iz kompota
70 ml soka iz kompota
Priprema:
Obložite okrugli kalup za torte masnim papirom pa krenite na pripemu koja je više nego jednostavna. Mikserom mešajte puter i šećer u prahu dok ne postanu penasti, a zatim dodajte kakao i mešajte da se sve lepo sjedini.
Kekse rukama izlomite na sitnije komade, poslažite ih u kalup pa ih prelijte sokom od kompota i promešajte da se lepo obloži. Kremu od putera prelijte preko keksa (ostavite nekoliko kašika sa strane) zatim dodajte suvo grožđe, naseckane orahe i naseckani ananas pa sve promešajte da se svi sastojci sjedine. Celu tortu poravnajte pa premažite ostatkom puter kreme i stavite u frižider na najmanje 3 sata ili preko noći da se svi ukusi lepo upiju i povežu.
Tortu nemojte duže vreme ostavljati na sobnoj temperaturi.
(lifepressmagazin.com)
0 komentari:
Objavi komentar