Pages

Kokos bajadera


Sastojci:

Tamni deo:

1 dcl. mleka
150 gr. šećera
125 gr. maslaca ili margarina
1 kesica vanilin šećera
1 kašika kakao
300 gr. mlevenog keksa

Svetli deo:

1 dcl. mleka
150 gr. šećera
125 gr. maslaca ili margarina
1 kesica vanilin šećera
200 gr. kokosa
50 gr. mlevenog keksa

Priprema:

tamni deo 

Mleko, šećer, vanilin šećer, maslac i kakao dobro zagrejati i mešati dok se sastojci ne sjedine i šećer skroz ne istopi. Ne treba da kuva.
Tako toplo sipati u mleveni keks, izmešati i rasporediti u kalup veličine 28 x 23 cm. 
Ostaviti da se ohladi.

svetli deo

Mleko, šećer, vanilin šećer i maslac dobro zagrejati i mešati sve dok se šećer ne istopi. Toplo sipati u kokos i mleveni keks, izmešati i rasporediti preko tamnog dela. 

Ostaviti da se dobro ohladi i sjedine ukusi, seći na štanglice i posuti kokosom

(maminajela.com)

0 komentari:

Objavi komentar