Tijesto:
8 bjelanjaka
12 žlica šećera
10 zlica brasna
Temeljna krema:
8 zumanjaka
10 zlica secere
40 dag margarina
Krema od vanilije:
4 dl mlijeka
1 puding od vanilije1 zlica brasna
vanilin secer
1 zlica secera
Krema od cokolade:
4 dl mlijeka
1 puding od cokolade
1 zlica brasna
cokolada u prahu
1 zlica secera
Premaz:
1 slag pjena
Priprema tijesta:
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg i dodati secer, te na kraju lagano umijesati brasno. Uliti u namasteni lim i peci na 150 °C.
Priprema temeljne krema:
Na pari gusto skuhati zumanjke pjenasto umucene sa secerom. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema od vanilije:
U mlijeko umijesati prasak za puding, brasno, vanilin secer i secer. Kuhati mijesajuci da postane gusto. U ohladeno umijesati polatemeljne kreme.
Priprema krema od čokolade:
U mlijeko umijesati prasak za puding, brasno, cokoladu u prahu i secer. Kuhati mijesajuci da postane gusto. U ohladeno umijesati preostalu temeljnu kremu.
Priprema:
Slag pjenu pripremiti s mlijekom prema uputi na poledini vrecice.
Postupak:
Ohladeno tijesto premazati kremom od cokolade, poravnati i ostaviti oko 15 minuta u hladioniku da se stegne, zatim kremom od vanilije i sve premazati slag pjenom. Ostaviti u hladioniku do iduceg dana da se dobro ohladi. Rezati na vece kocke.
Izvor: (dobar-recept.blogspot.com).
0 komentari:
Objavi komentar