1 šolja omekšalog putera
¾ šolje šećera
2 kašičice vanila ekstrakta
1 ½ šolja brašna
1 kašičica praška za pecivo
¼ kašičice soli
¼ šolje grčkog jogurta ili kisele pavlake
2-3 velike breskve iseckane na kockice
Glazura
2/3 šolje šećera u prahu
2 ½ kašike konjaka
1 kašika meda
Rernu uključite da se greje na 175C, a kalup za hleb namastite puterom.
U većoj posudi, mikserom mutite puter i šećer dok ne dobijete penastu smesu, dodajte jaja jedno po jedno i dobro umutite. Zatim dodavate vanila ekstrakt, brašno, prašak za pecivo i so pa sve sjedinite da dobijete glatko testo.
Breskve očistite od koštica i isecite na kockice pa ih zajedno sa jogurtom nežno umešajte u testo da se ne bi zgnječile.
Smesu uspite u pripremljen kalup i pecite u rerni 50-55 minuta. Kad je kolač pečen, izvadite ga na žicu za hlađenje.
Za glazuru, pomešajte šećer u prahu, konjak i med u posudi pa mešajte žicom za mućenje dok ne dobijete glatku glazuru. Glazuru prelijte preko ohlađenog kolača i secite na šnite.
(lifepressmagazin.com)
0 komentari:
Objavi komentar