Pages

Karamel krem







Sastojci:

Krem:
4 jaja, 
kašičica ekstrakta vanile, 
šolje kristal šećera, 
šolje mleka u prahu, 
5 dl vrelog mleka

Preliv:
pola šolje vode, 
pola šolje šećera

 Priprema:

Za preliv od karamela u manjoj šerpi zagrejte vodu sa šećerom i kuvajte na tihoj vatri dok se šećer ne rastopi. Ostavite da proključa dok se ne karameliše, te sipajte u šest podmazanih modli. 
U činiji ulupajte jaja, ekstrakt vanile, šećer i mleko u prahu, tako da se šećer rastvori. Umešajte vrelo mleko, pa sipajte smesu u modle. 
Poređajte modle u plehu u koji ste sipali vodu i pecite 20 minuta na 180 stepeni, a kada se krem zgusne, izvadite modle iz pleha i ostavite da se ohlade. Do služenja ih držite u frižideru. Krem izvrnite na tanjiriće i servirajte.



Izvor: magicnireceptiblogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar