Sastojci:
Krem:
4 jaja,
kašičica ekstrakta vanile,
šolje kristal šećera,
šolje mleka u prahu,
5 dl vrelog mleka
Preliv:
pola šolje vode,
pola šolje šećera
Priprema:
Za preliv od karamela u manjoj šerpi zagrejte vodu sa šećerom i kuvajte na tihoj vatri dok se šećer ne rastopi. Ostavite da proključa dok se ne karameliše, te sipajte u šest podmazanih modli.
U činiji ulupajte jaja, ekstrakt vanile, šećer i mleko u prahu, tako da se šećer rastvori. Umešajte vrelo mleko, pa sipajte smesu u modle.
Poređajte modle u plehu u koji ste sipali vodu i pecite 20 minuta na 180 stepeni, a kada se krem zgusne, izvadite modle iz pleha i ostavite da se ohlade. Do služenja ih držite u frižideru. Krem izvrnite na tanjiriće i servirajte.
Izvor: magicnireceptiblogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar