Domaće puter kiflice
Potrebni sastojci:
3 ½ šolja brašna
25 g svežeg kvasca
1/3 šolja tople vode
¾ šolje toplog mleka
1 ½ kašičica šećera
2 jaja
1 kašičica soli
4 kašike putera
Punjenje
4-5 kašika omekšalog putera
Preliv
1 ½ kašika putera otopljenog
U većoj posudi pomešajte brašno, šećer i so. Sveži kvasac rastopite u toploj vodi pa umešajte u smesu sa brašnom. Dodajte jaja i mleko pa sve umesite u glatko testo. Oblikujte testo u loptu, stavite u posudu, prekrijte krpom i ostavite da se diže oko sat vremena na sobnoj temperaturi.
Nakon što se testo diglo, podelite ga na dve jednake lopte, pa svaku loptu oklagijom razvaljajte u krugove prečnika, otprilike 40-ak centimetara. Svaki krug od testa premažite sa oko dve kašike omekšalog putera pa svaki krug izrežite na 16 jednakokrakih trouglova.
Od trouglova urolajte kiflice tako da ih rolate od šireg dela prema vrhu. Kad ste kiflice urolali krajeve malo zavrnite i slažite ih na pleh za pečenje tako da špic ušuškate ispod kiflice. Kad ste oblikovali sve kiflice ostavite ih da se dižu najmanje 20 minuta pa ih premažite otopljenim puterom.
Rernu uključite da se greje na 200C, a kiflice pecite 14-18 minuta dok ne dobiju zlaćanu boju.
Izvor: lifepressmagazin.com
Oznake:
Predjelo
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar