Jednostavne švedske ćufte
Potrebni sastojci:
Za ćufte
1 ½ kg mlevene junetine
1 sitno seckana glavica crvenog luka
4 čena belog luka sitno naseckana
3 jaja, ulupana
1 kašika sušenog peršuna
1 ½ šolja hlebnih mrvica
So, biber
Za umak
6 kašika putera
1/3 šolje brašna
3 ½ šolje junećeg bujona
¾ šolje kisele pavlake
So, biber
1 kašičica sveže naseckanog peršuna
ćufte2
Pomešajte sve sastojke za ćufte u većoj posusi i oblikujte oko 25-30 ćuftica. Slažite ih na pleh za pečenje obložen masnim papirom pa pecite u rerni zagrejanoj na 200C, 10-12 minuta. Dok se ćufte peku pripremite umak.
U veću posudu sipajte puter i stavite na šporet da se otopi i zagreje pa dodajte brašno i dinstajte kratko da promeni boju. Nakon toga polako sipajte bujon, mešajte žicom za mućenje stlno 1-2 minuta dok se ne zgusne. Dodajte kiselu pavlaku, so, biber i polovinu peršunovog lista. Na samom kraju ubacite pečene ćufte i ostavite da sve skupa krčka 5 minuta. Na smom kraju sve pospite svećim peršunom i poslužite uz grašak i pire krompir.
Izvor: lifepressmagazin.com
Oznake:
Glavno jelo
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar