Pages

Banana torta sa „medenim“ filom





Sastojci:

Za tortu:


1,5 šolja (od 250 ml) ovsenog brašna (ili pšeničnog višenamenskog)
½ kašičice sode bikarbone
½ kašičice praška za pecivo
Mrvicu soli
Po malo cimeta i oraščića
1 šolja šećera
¼ šolje kokosovog ulja (ili običnog biljnog)
½ šolje pirea od jabuka
2 jajeta
2 kašičice ekstrakta vanile
2 veće banane, izgnječene
½ šolje kokosa



Za fil:

230 gr krem sira
4 kašike meda
¼ šolje šećera u prahu
Zagrejte renu na 190C. 



Nauljite tepsiju ili kalup pomenutih dimenzija i ostavite sa strane.
U većoj posudi pomešajte sve suve sastojke za tortu osim šećera i ostavite sa strane. U drugoj posudi umutite šećer, ulje, jaja, ekstrakt vanile i pire od jabuka. Banane izgnječite i dodajte ovoj mešavini – dobro promešajte, pa dodajte i kokos, pa sve lagano spojite sa mešavinom suvih sastojaka.
Dobijenu smesu uspite u tepsiju ili kalup i pecite 30 do 40 minuta (u zavisnosti od rerne – uradite i test sa čačkalicom). Ako budete pekli kolač u kalupu prečnika 15 cm trebaće 60 minuta da se kora ispeče.
Izvadite iz rerne i ostavite da se u potpunosti ohladi. Fil pravite tako što umutite krem sir sa medom i šećerom električnim mikserom dok ne dobijete lepu kremstu smesu. Tortu ukrasite uz pomoć šprice za kolače ili samo premažite filom.

Izvor: lifepressmagazin.com

0 komentari:

Objavi komentar