Pages

Mekane kiflice sa ljutim papricicama




Sastojci:

12 jalapeno papričica, prepolovljenih sa semenkama uklonjenim
Paket lisnatog testa (oko 500 gr) – 2 komada u pakovanju
230 gr krem sira
1/2 šolje slanine isečene na komadiće
1 šolja narendanog čedar sira (ili nekog sličnog tvrdog)
4 čena belog luka
1 jaje
Maslinovo ulje
Zagrejte rernu na 200C. Poprskajte oguljene čenove belog luka maslinovim uljem, pa sve zamotajte u foliju. Stavite u tepsiju i pecite u rerni 30 minuta.


Za to vreme razvaljajte otopljeno lisnato testo (oba komada posebno) u pravougaonik dimenzija oko 23×30 cm. Svaki pravougaonik podelite na 12 kvadratića dimenzija oko 7.5×7.5 cm – tako ćete dobiti 24 kvadratića testa.


Beli luk izvadite iz rerne i iz aluminijumske folije. U posudi pomešajte krem sir, slaninu, čedar i pečeni beli luk. Dobijenu smesu kašikom raspoređujte u polovine jalapeno papričica.

Papričice stavljajte na kvadratiće od testa, umotajte, pa redajte na tepsiju. Umutite jaje sa 3 kašike vode, pa premažite sa tim kiflice, pospite sa još čedar sira ako želite (nije obavezno). Pecite 20 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohlade. Služite tople.


Izvor: lifepressmagazin.com

0 komentari:

Objavi komentar