Pages

Kreativni ljudi od plasticne kasikice (zlicice) naprave lampu (luster)

Pogledajte uopste nije tesko,sta vise veoma je lagano...

Želite napraviti novu lampu jer Vam stara više ne radi ili Vam je dosadila? Ili imate školski projekat pravljenja lampe kod kuće? Ovaj članak će Vam veoma pomoći da napravite ekstra kreativnu lampu. Lampa koju možete napraviti sami je prikazana na slici ispod.








Plastične kašike. Prvo što nam je potrebno jesu plastične kašikice, pogledajte u ladici imate li kolekciju plastični kašika, ako ne, otiđite u u supermarket i kupite ih. Možete uzeti kašike u svojoj omiljenoj boji ili obične bijele. Bilo bi dobro da odaberete kašikice u istoj veličini, osim ako ste sigurni u svoj "novi" dizajn.

Odstranite ručku. Dakle potrebna nam je samo "glava" od kašikice. Bilo bi dobro da koristite skalper, na početku će možda ići malo sporije dok se ne uhodate. Sada potredajte sve "glave" na jedno mjesto radi lakšeg i jednostavnijeg pristupa. Možete pripremiti jednu običnu posudu. Ne bacajte ručke, možete ih poslije koristiti za ukras.

Pripremite providnu plastičnu posudu. Ovo je sljedeći korak, pronađite običnu providnu plastičnu posudu željenog oblika. Veća posuda je inače prikladnija. Prvo je potrebno da je očistite i osušite. Napravite rupu na donjem dijelu plastične posude. Najbolje bi bilo da napravite optimalnu veličinu, to ćete provjeriti tako što ćete pokušati staviti sijalicu unutra.

Počnite redati kašikice. Sada je vrijeme za redanje spremnih djelova kašikica. Redajte ih od dna posude pa do vrha. Jedan red se treba naslanjati na prethodni i tako do kraja. Za testiranje koristite običnu providnu traku, nakon toga uzmite pravo ljepilo počnite ljepiti.



Izvor:    kako portal.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar