Torta Bela rada
Sastojci:
Smeđa kora:
150 g šećer,
3 belanca,
70 g suvog grožđa,
70 g seckanih oraha,
kašika brašna tamne kore,
5 jaja,
150 g šećera,
100 g brašna,
80 g rendane čokolade,
80 g mlevenih oraha
Fil:
6 dl mleka,
6 žumanaca,
200 g maslaca,
200 g šećera,
4 kašike gustina,
kesica vanilin šećera
Preliv:
100 g čokolade,
50 g šećera u prahu,
2 kašike vode,
2 kašike ulja
Priprema:
Za smeđu koru umutite belanca sa šećerom u čvrst šne, potom dodajte brašno, suvo grožđe, iseckane orahe i promešajte drvenom varjačom. Testo izlijte u podmazan pleh i sušite 40 minuta na 180 stepeni. Za pripremu dve tamne kore umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke. Testo podelite na dva dela, pa ispecite dve kore na 180 stepeni. Za fil skuvajte mleko, pa dodajte gustin pomešan sa šećerom, žumancima i vanilin šećerom. Kada se sve ukuva, u toplu masu dodajte umućeni maslac. Nafilujte kore, pa ostavite tortu preko noći u frižideru. Čokoladu istopite na ulju, dodajte šećer u prahu i vodu i tortu premažite prvim prelivom.
Izvor: magicnirecepti.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar