Čokoladna torta s tikvicama
Sastojci:
1 tikvica
85 gr šećera
55 gr putera
30 ml ulja
½ kašičice sode bikarbone
¼ kašilice praška za pecivo
50 ml jogurta
40 gr kakaa
150 gr brašna
1 jaje
50 gr čokolade sa visokim udjelom kakaa
PRELJEV:
120 gr čokolade sa visokim udjelom kakaa
80 ml vrhnja za kuhanje
Način pripreme:
Puter sobne temperature pomiješajte sa uljem, šećerom i ekstraktom vanilije,
Dodajte sodu bikarbonu i prašak za pecivo i umutite miskerom.
Dodajte jaje i muttite pa polako dodajte jogurt.
Umiješajte prosijano brašno i kakao.
Tikvicu operite i sitno narednajte pa dodajte u smjesu.
Čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj pa umiješajte u smjesu.
Dobro promiješajte pa uspite u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 30 minuta.
Da napravite preljev čokoladu otopite u vrelom vrhnju i dobro promiješajte.
Ostavite da se malo ohladi pa premažite tortu.
Izvor: domacica.com
Oznake:
Dessert
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar