Pages

Pekmezne domace hurmasice






250gmaslaca
100gšećera
jednojaje
jedanžumanjak
100mlpekmeza od jabuka
400gbrašna
jedanprašak za pecivo

Zaljev:

200mlpekmeza od jabuka
500gšećera
700mlvode

Pečene hurmašice zaliti mlakim pripremljenim zaljevom od pekmeza...

Način pripreme:

Umutiti pjenasto maslac i šećer, dodati jaje i žumanjak, pekmez od jabuka pa sve dobro umutiti i dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo.

Od tijesta napraviti hurmašice.
Rernu zagrijati na 200C stepeni i prvih desetak minuta peći ih na toj temperaturi, a zatim smanjiti na 150C stepeni i peći otprilike još oko pola sata.

Pečene hurmašice zaliti mlakim pripremljenim zaljevom od pekmeza, šećera i vode, kojeg kuhate oko desetak minuta.

Izvor: bosanskikuhar.ba

0 komentari:

Objavi komentar