Pekmezne domace hurmasice
250gmaslaca
100gšećera
jednojaje
jedanžumanjak
100mlpekmeza od jabuka
400gbrašna
jedanprašak za pecivo
Zaljev:
200mlpekmeza od jabuka
500gšećera
700mlvode
Pečene hurmašice zaliti mlakim pripremljenim zaljevom od pekmeza...
Način pripreme:
Umutiti pjenasto maslac i šećer, dodati jaje i žumanjak, pekmez od jabuka pa sve dobro umutiti i dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Od tijesta napraviti hurmašice.
Rernu zagrijati na 200C stepeni i prvih desetak minuta peći ih na toj temperaturi, a zatim smanjiti na 150C stepeni i peći otprilike još oko pola sata.
Pečene hurmašice zaliti mlakim pripremljenim zaljevom od pekmeza, šećera i vode, kojeg kuhate oko desetak minuta.
Izvor: bosanskikuhar.ba
Oznake:
Dessert
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar