Pages

Patlidžan punjen mesom i krompirom



Sastojci

2 patlidžana
250 gr mljevenog mesa
2 čehne bijelog luka
50 ml paradajza iz tetrapaka
100 gr parmezana
maslinovo ulje
2 velika krompira
1 šolja mlijeka
1 kašika putera

Način pripreme

Patlidžan operite, prerežite i zarežite sredinu do kože.
Posolite i ostavite da malo odstoje.
Ocijedite višak vode i osušite.
Namažite maslinovim uljem i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 30 minuta.
Meso izdinstajte zajedno sa bijelim lukom i paradajz sosom.
Dodajte so, biber i dinstajte dok ne omekša pa dodajte parmezan.
Gotove patlidžane izdubite pa pomiješajte sa smjesom od mesa.
Patlidžane napunite mesom.
Krompir skuhajte i izgnječite.
Dodajte mlijeko i puter i napravite klasični pire krompir.
Stavite preko mesa i stavite patlidžan da se zapeče u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.

Izvor: domacica.com

0 komentari:

Objavi komentar