Pages

Rozen torta sa milka čokoladom



Sastojci:

1 pakovanje rozen kora
1200 ml mlijeka
4 pudinga od čokolade
15 žlica šećera
3 mliječne Milka čokolade
1 margarin
500 ml šlaga

Dekoracija:

500 ml šlaga

Priprema:




1. Stavite kuhati 1 l mlijeka.
2. Pomiješajte puding i šećer sa 200 ml mlijeka.
3. Ulijte u zakuhalo mlijeko i miješajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.
4. Skinite sa vatre i ubacite iskidanu čokoladu, nastavite miješati dok se ne istopi.
5. Ostavite da se ohladi.
6. U hladno dodajte izrađeni margarin.
7. Posebno izradite šlag, ali neka bude čvrst, samo ne previše da bih ga lakše mazali.
8. Stavite na tacnu koru, premažite kremom, preko kreme premažite šlagom.
9. Prekrijte slijedećom korom i nastavite postupak slaganja dok ne potrošite sve kore.
10. Nakon što ste završili sa zadnjom korom cijelu tortu premažite sa šlagom.
11. Ostavite da torta prenoći u frižideru.

Izvor: www.kolaci.biz

0 komentari:

Objavi komentar