Pages

Šarlota sa jagodama


ZA KREMU:

1 limun šećer
1 vanilin šećer
150 gr šećera u prahu
600 ml čvrstog jogurta
150 gr sira mascarponea
2 vrećice mljevene želatine
200 ml slatkog vrhnja

OSTALO:

500 gr jagoda (možda malo i više-ovisi o dekoraciji)
400 gr piškota
300 ml mlijeka
1 vanilin šećer

PRIPREMA KREME:

1. Želatinu pripremite sa vodom kako je navedeno na poleđini vrećice i ostavite da nabubri, možete ju pripremiti u lončiću.
2. Za to vrijeme izradite slatko vrhnje i dodajte limun šećer i vanilin šećer, izmješajte.
3. Dodajte šećer u prahu, jogurt i mascarpone, sve sjedinite.
4. Želatinu otopite iznat vatre koja je namještena na najmanje, inače ja podignem još iznad (držim u zraku) da toplina lagano otapa želatinu da ne bude vruća.
5. Želatinu lagano ulijte u kremu i dobro izmjesjte.

SLAGANJE PISKOTA:

1. Okrugli obruč postavite na željenu tacnu.
2. Piškote izrežite na visinu obruča.
3. Dio piškote bez šećera kratko uronite u mlijeko koje ste pomiješali sa vanilin šećerom.
4. Piškote slažite uz rub obruča tako da ušećereni dio stoji prema van, popunite i dno.
5. Ulijte pola kreme na piškote.
6. Jagode prepolovite i poslažite po kremi.
7. Piškote umačite u mlijeko i slažite preko jagoda, koristite i ostatke piškota koje ste rezali.
8. Rasporedite preostalu kremu.
9. Stavite tortu u frižider da se stegne, ja sam ju ostavila da prenoći.
10. Ostatak jagoda složite po torti.




Izvor: www.kolaci.biz

0 komentari:

Objavi komentar