Pages

Kiflice sa sirom



Sastojci za tijesto:

1 kg glatkog pšeničnog brašna
1 kocka svježeg kvasca (40 g)
500 ml mlijeka
200 ml suncokretovog ulja
1 žličica šećera
2 žličice soli

Sastojci za nadjev:

500 g svježeg kravljeg sira
200 g kiselog vrhnja
1 jaje
sol

Za premazivanje i posipanje:

rastopljeni maslac
sjemenke sezama ili kima

Priprema:

U 2 dl toplog mlijeka dodati malo šećera, brašna i izmrvljenu kocku kvasca, dobro promiješati i ostaviti na toplom mjestu da uzađe. U međuvremenu, u veću zdjelu staviti brašno i dobro izmiješati sa 2 žličice soli.

Brašnu dodati uzašli kvasac, ostatak mlijeka i ulje. Umijesiti glatko i podatno tijesato, a po potrebi ako se tijesto lijepi dodati još brašna. Pustiti tijesto na toplom da se diže oko 60 minuta, a u međuvremenu napraviti nadjev.

Mikserom ili žicom za snijeg izmiješati sir u gletku smjesu, dodati kiselo vrhnje, sol i jaje. Sve dobro izmiješati i ostaviti sa strane.

Uzašlo tijesto izvaditi iz posude, premijesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podijeliti na 6 dijelova. Svaki dio ponovo malo premijesiti i razvaljati u krug, a zatim svaki krug narezati na 8 dijelova (trokuta). Na širi kraj svakog trokuta stavljati žlicom malo nadjeva od sira i motati u kiflice počevši od šire prema užoj strani.

Kiflice sklagati na lim za pečenje obložen masnim papirom. Svaku kiflicu premazati maslacem te posuti kimom. Peci u zagrijanoj pećnici na 200 °C dok ne dobiju lijepu rumenu boju.

Izvor: www.kuzinavanje.kom

0 komentari:

Objavi komentar