Pages

Punjeni krompir



Sastojci:

4 krompira izrezana na kockice
1 kašika ulja
1 veliki sitno sjeckani luk
1 zelena paprika sjeckana
3 čehne bijelog luka
500 gr mljevenog mesa
2 kašike mljevenog kima
4 kašike paradajz pirea
1 kašika sirćeta
4 jaja
2 šolje prezle
1 šolja ulja
so, biber

Način pripreme:

Krompir stavite u slanu vodu i pustite da se kuha dok ne omekša.
Ocijedite i izgnječite pa pusite da se ohladi na sobnu temperaturu.
U tavi ugrijte ulje pa popržite luk, papriku i bijeli luk dok ne omekša.
Dodajte mljeveno meso, paradajz pire, kim i sirće te kuhajte dok meso ne bude gotovo.
Na ruku stavite smjesu od krompira pa stavite kašiku smjese od mljevenog mesa i oblikujte u kuglu.
Uvaljajte u brašno, jaje i prezlu pa pržite u tevi dok ne dobije zlatnu boju.

Izvor:domacica.com

0 komentari:

Objavi komentar