Pages

Pita od maka



SASTOJCI

400 gr. tankih koraFil: 250g maka1 kisela pavlaka4 jaja1 čaša ulja1 čaša šećera1 prašak za pecivo2 vanil šećeraSirup za prelivanje: ½ čaše vode i 2 čaše šećera


PRIPREMA

Pomešajte sve sastojke za fil. U pleh veličine 20 x 35 stavite malo ulja zatim jednu koru, pa fil dok ne potrošite sav materijal.  Isecite pitu oštrim nožem na parčiće  i pecite u rerni zagrejanoj na 200 C  20 minuta, zatim smanjite 180 C i pecite još 10 min. Dok se pita peče pripremite sirup za prelivanje tako sto ćete vodu sa šećerom staviti da proključa 5 minuta.  Pečenu pitu prelite vrućim sirupom i ostaviti da se ohladi. Možete služiti sa kuglom sladoleda i šlagom.

Izvor: kuvajsam.com

0 komentari:

Objavi komentar