400 gr. tankih koraFil: 250g maka1 kisela pavlaka4 jaja1 čaša ulja1 čaša šećera1 prašak za pecivo2 vanil šećeraSirup za prelivanje: ½ čaše vode i 2 čaše šećera
PRIPREMA
Pomešajte sve sastojke za fil. U pleh veličine 20 x 35 stavite malo ulja zatim jednu koru, pa fil dok ne potrošite sav materijal. Isecite pitu oštrim nožem na parčiće i pecite u rerni zagrejanoj na 200 C 20 minuta, zatim smanjite 180 C i pecite još 10 min. Dok se pita peče pripremite sirup za prelivanje tako sto ćete vodu sa šećerom staviti da proključa 5 minuta. Pečenu pitu prelite vrućim sirupom i ostaviti da se ohladi. Možete služiti sa kuglom sladoleda i šlagom.
Izvor: kuvajsam.com
0 komentari:
Objavi komentar