Pages

Piletina s limunom




Pileća prsa s limunom, uz dodatak timijana i meda, izvrsna su ljetna mesna kombinacija

Pileća prsa s limunom jednostavno se pripremaju i idealan su lagani obrok za vruće ljetne dane.

Potrebni sastojci (za 4 osobe):

4 komada pilećih prsa s kožicom
ulje
1,5 žlice meda
1 žličica timijana
1 limun
4 žlice vode
papar, sol

Priprema:

Pileća prsa nasolite, popaprite, položite na vruću posudu s uljem, s kožicom prema dolje, i pecite u pećnici. Kad je jedna strana pečena, meso okrenite, lagano ga premažite medom, posipajte timijanom i prekrijte kriškama limuna. Od ostatka limuna napravite umak - pomiješajte ga s 3 do 4 žlice vode i dobiveni sok prelijte po mesu.

Posudu s mesom ponovno stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i ispecite do kraja. Meso možete poslužiti s krumpirom, rižom ili nekim zelenim povrćem.

Izvor: metro-portal.hr

0 komentari:

Objavi komentar