Pages

Kako vratiti svježinu hrani



Koliko vam se puta dogodilo da u hladnjaku pronađete uvelo zeleno povrće, ili u kutiji za kruh neki sasušeni komad, a baš ste poželjeli nešto pojesti



Svježa hrana uvijek je najbolja, no često nam se dogodi da nešto zaboravimo kupiti ili jednostavno zametnemo u hladnjaku. Umjesto da je bacimo, uz par lakih trikova brzo ćemo je osvježiti i učiniti jestivom.

Tako, primjerice, uvelo zeleno lisnato povrće možemo na kratko potopiti u ledeno hladnu vodu na pola sata, a jučerašnjoj salati iz hladnjaka treba dodati samo par svježih listova i promiješati pa će ponovno biti ukusna.

Suhi kruh nekad je jedini izlaz za večeru, no ako ga umotate u papir za pečenje koji ste prethodno namočili i stavite u pećnicu na desetak minuta, bit će vrlo ukusan. Ako imate mikrovalnu, zamotajte ga u papirnati kuhinjski ručnik i zagrijte dvadesetak sekundi na maksimalnoj snazi.

Suha riža iz hladnjaka može se zagrijati tako da dodate par žlica vode i grijete na štednjaku dok voda ne ispari.

Izvor: metro-portal.hr

0 komentari:

Objavi komentar