Svježa hrana uvijek je najbolja, no često nam se dogodi da nešto zaboravimo kupiti ili jednostavno zametnemo u hladnjaku. Umjesto da je bacimo, uz par lakih trikova brzo ćemo je osvježiti i učiniti jestivom.
Tako, primjerice, uvelo zeleno lisnato povrće možemo na kratko potopiti u ledeno hladnu vodu na pola sata, a jučerašnjoj salati iz hladnjaka treba dodati samo par svježih listova i promiješati pa će ponovno biti ukusna.
Suhi kruh nekad je jedini izlaz za večeru, no ako ga umotate u papir za pečenje koji ste prethodno namočili i stavite u pećnicu na desetak minuta, bit će vrlo ukusan. Ako imate mikrovalnu, zamotajte ga u papirnati kuhinjski ručnik i zagrijte dvadesetak sekundi na maksimalnoj snazi.
Suha riža iz hladnjaka može se zagrijati tako da dodate par žlica vode i grijete na štednjaku dok voda ne ispari.
Izvor: metro-portal.hr
0 komentari:
Objavi komentar