Pages

10 fascinantnih činjenica o seksu





Naučna istraživanja i eminentni seksolozi objelodanili su zanimljive činjenice o seksu, od prosječne veličine muškog polnog organa do dužine trajanja orgazma kod žena. Donosimo deset fascinantnih činjenica.

Muškarci se mogu hvaliti do mile volje o veličini svog polnog organa, ali istraživanja pokazuju da prosječna dužina pesnisa u erekciji iznosi od 13 do 15 cm, dok obim varira od 10 do 10.5 cm.
Prosječni orgazam kod muškaraca traje oko šest sekundi, dok kod žena traje dvadeset sekundi.
Prosječna veličina vagine iznosi od 7.5 do 10 cm. Međutim, kada je žena seksualno uzbuđena, vagina se može “proširiti” i za 200%.
Istraživanja pokazuju da ⅔  žena odglume orgazam. Savjet: prestanite to raditi! Ako on misli da vas njegovi uobičajeni pokreti dovode do orgazma, onda ih neće ni mijenjati.
Kada se na tržištu pojavila vakcina Gardasil, koja sprečava infekcije četiri najrasprostranjenija tipa humanog papiloma virusa, dušebrižnici su bili zabrinuti da će žene postati promiskuitetne. Međutim, istraživanja pokazuju da je stopa seksualne aktivnost kod žena ista, sa ili bez vakcine.

Ako se pravilno koriste, kondomi mogu spriječiti neželjenu trudnoću u 97% slučajeva.
Žene koje koriste hormonsku kontracepciju, kao što su pilule ili implantati, mogu biti pod rizikom od manje zadovoljstva. Istraživanja pokazuju da “žene koje koriste hormonsku kontracepciju teže se seksualno uzbuđuju, doživljavaju manje orgazama, imaju manje zadovoljstva i manje seksualnih odnosa uopšte”.
Američki Centar za kontrolu bolesti procjenjuje da žene, prosječno, imaju četiri seksualna partnera tokom života, a muškarci sedam. Međutim, ova procjena se ne može sa sigurnošću uzeti kao tačna. Naime, žene imaju tendenciju da ne objelodanjuju tačan broj partnera, dok muškarci veoma često pretjeruju kada je riječ o broju partnerki. Važno je napomenuti da su ove cifre, zapravo, medijana, što znači da je polovina osoba imala više, a druga polovina manje seksualnih partnera.
Istraživanja pokazuju da su žene seksualno najuzbuđenije tokom ljeta. Kada je muškarcu privlačna neka žena, on luči određene hemikalije preko lojnih žlijezda – signal da je seksualno zainteresovan. Vaš mozak, iako nesvjesno, zbog jačeg čula mirisa, “pokupi” ovaj miris.
Prosječna dužina seksualnog odnosa traje između tri i sedam minuta, a idealno između sedam i dvanaest minuta.



Izvor: minimagazin.info

0 komentari:

Objavi komentar