Pages

Čokoladni san





Potrebno je:

za koru:

 140 g margarina,
 150 g šećera,
 6 jaja,
 150 g mlevenih lešnika,
 4 štangle čokolade za kuvanje

za fil:

 125 g maslaca,
 100 g šećera u prahu,
 kesica vanilin šećer,
 3 štangle čokolade,
 2 jajeta


Priprema:

Umutite margarin i šećer, dodajte jedno po jedno žumance, a kada se masa ujednači, sipajte otopljenu čokoladu i lešnike. Ulupajte belanca u čvrst sneg i, lagano mešajući, sipajte ga u umućenu masu. Koru pecite 10 minuta na 250 stepeni, smanjite na temperaturu na 200 i pecite još 15–20 minuta. Za fil penasto umutite žumanca i šećer, kuvajte ih na pari, pa dodajte umućen maslac, vanilin šećer i otopljenu čokoladu. Koru isecite na tri dela, pa je nafilujte čokoladnim filom.


Izvor: tajnikuvar.rs

0 komentari:

Objavi komentar