Bijeli ratnik
Potrebno je:
6 jaja,
13 kašika šećera,
13 kašika mleka,
13 kašika ulja,
13 kašika mleka u prahu,
15 kašika brašna,
1 kesica praška za pecivo,
za šerbet:
1 lit mleka,
500 ml. slatke pavlake,
4 kašike mleko u prahu,
za preliv:
5 kašika šećera,
1 kesica puding od karamele ili lešnika,
300 ml.vode.
Priprema:
Jaja umutiti sa šećerom, dodati mleko, ulje, mleko u prahu i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo. Smesu sipati u namazan pleh i peći. U šerpu sipati mleko, mleko u prahu, slatku pavlaku, šećer i skuvati. Kad se skuva preliti preko kolača. I kolač i šerbet treba prethodno prohladiti. Šećer karamelizovati i u njemu skuvati puding sa vodom. Preliti preko natopljenog kolača. Ostaviti da se ohladi i onda seći i služiti.
Izvor: tajnikuvar.rs
Oznake:
Dessert
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar