Pages

Snaga je u kosi!




PRIRODNE MASKE ZA NJEGU KOSE


Kosa je pokazatelj našeg zdravlja, ispadanje kose se najčešće spominje kao estetski problem. Beživotna, suha i jako lomljiva kosa može biti znak nedostatka određenih hranjivih sastojaka ili pak ukazivati na neki zdravstveni problem. Zdravlje kose zavisi o zdravlju cijelog organizma. Treba ukazati na važne hranjive sastojke koji su neophodni za zdravlje kose. Oko 90% svake vlasi kose čine proteini. Slaba i tanka kosa može biti posljedica njihovog nedostatka u ishrani, stoga treba obratiti pozornost na dovoljan unos proteina. Vitamin C pospješuje cirkulaciju oko korijena dlake, kao i vitamin E. Važni su nam također vitamini B kompleksa, betakaroten i vitamin D. Jasno, ukoliko želite imati zdravu i snažnu kosu morate se zdravo hraniti, to sigurno nećete čuti ni u jednoj reklami. Ne zanosite se da će vam najskuplji preparati pomoći ako vam je kosa “gladna”, nahranite je prvo iznutra, a tek onda krenite na vanjsku njegu.
Za vanjsku njegu kose nije potrebno trošiti na skupe maske ili regeneratore, iznenadili biste se što sve imate u svome kućanstvu što može poslužiti kao hranjiva maska za njegu.

Maska za krhke vlasi s 4 vrste uljamaslinovo-ulje

Ukoliko vam je kosa izgubila sjaj, a vlasi postale ispucale i krhke idealno bi bilo napraviti sljedeći tretman.

Potrebno :

-maslinovo ulje
-bademovo ulje
-ricinusovo ulje ( ricin je jedan od najjačih otrova na svijetu, dok ricinusovo ulje nije nimalo otrovno, nego zapravo jako ljekovito )
-ružino ulje

Priprema:

Pomiješajte po deset žlica maslinovog, bademovog i ricinusovog ulja te jednu žlicu ružinog. Utrljajte tu mješavinu prije spavanja, ne ispirati nego ostaviti da djeluje preko noći. Zaštitite jastučnicu ručnikom ili kosu zamotajte u pamučnu maramu. Ujutro kosu isperite blagim šamponom te uživate u mekoći svoje kose.
Tretman nije potrebno raditi često, no ukoliko želite ponoviti postupak još koji put, možete slobodno. Svi sastojci su prirodni i mogu samo koristiti.

Jednostavna maska za jako oštećenu kosu

Ova jednostavna prirodna maska zahtjeva minimalno vremena da je pripremite, a posebno se preporučuje osobama koje imaju problema sa suhom kosom.

Potrebno:

-pet žlica maslinovog ulja
-dva jaja

Priprema:

Prvo malo zagrijete maslinovo ulje, toliko da bude toplo. Zatim izmutite jaja i pomiješajte sa maslinovim uljem. Dobivenu smjesu nanesite širokom četkom duž cijele kose kao i na tjeme. Umotajte kosu plastičnom vrećicom ili pak kapom za kupanje i ostavite da djeluje 30-ak minuta. Isperite kosu prvo mlakom vodom, a zatim blagim šamponom. Oblikujte frizuru i uživajte u mekoći vaše nahranjene kose.

Prirodna maska od bananebanane i med

Maska od banane je jako dobra za kosu jer je bogata vitaminom B, Kalijem i vitaminom A, koji regulira lučenje sebuma ( masna tekućina koja podmazuje kosu na glavi ). Banana vraća sjaj i elastičnost kosi.

Potrebno:
-jedna banana
-dvije žlice maslinovog ulja
-dvije žličice meda
-dvije žlice mlijeka
Priprema:

Prvo zgnječite bananu, dodajte dvije žlice mlijeka, dvije žice maslinovog ulja i dvije žličice meda. Sve to pomiješajte kako biste dobili kašastu smjesu. Nanesite na kosu i ostavite da djeluje 20 minuta, nakon toga isperite te kosu normalno tretirajte šamponom.

Maska od limuna za masnu kosu

Limunov sok je najpoznatiji prirodni lijek za masnu kosu pa se zato koristi kao glavni sastojak mnogih prirodnih maski.
Potrebno:

-dvije žlice svježeg limunovog soka
-jedno žumance
-jedna žlica meda

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke i tu kremastu masu nanesite na suhu kosu od korijena do vrhova glave i držite narednih 20 minuta. Kada masku isperete toplom vodom, kosu kao i obično operite blagim šamponom. Pomoću ove maske napokon ćete se riješiti suvišne masti koja vam kvari frizuru, a loša frizura za ženu znači i loš dan.

Maska za tanku i nježnu kosu

Ako imate osjećaj da imate “dvije dlake” na glavi možete postići bolji volumen pomoću pića koji se obično ne upotrebljava u ovakve svrhe
Fermentirana pića sadrže velike količine kvasca, koji doprinosi volumenu vaše kose.

Potrebno:

-pola šalice ishlapljene pive
-pola šalice suncokretovog ulja
-jedno jaje

Priprema:

Pomiješajte pola šalice ishlapljene pive sa pola šalice suncokretovog ulja i jedno jaje. Nanesite na čistu i vlažnu kosu i ostavite da djeluje 15-20 minuta, tada isperite hladnom vodom. Može i drugi način, tako da ishlapljeno pivo stavite u bočicu sa sprejem i poprskate po suhoj kosi. Kada pivo ispari, preostali proteini od pšenice, slada i hmelja nastavljaju jačati i hraniti kosu. Ovaj tretman možete ponavljati jednom tjedno.

KOPRIVA IDEALNA ZA KOSU

Kopriva je vrlo važna u kozmetici i ima važnu ulogu u brizi ljepote kože i kose, zato perite kosu s čajem od koprive što češće. Rezultati su vidljivi nakon par tjedana. Djeluje protiv peruti, jača, hrani, njeguje kosu i sprječava njezino ispadanje. Vrlo je važno napomenuti da treba napraviti masažu tjemena i potaknuti cirkulaciju. Tjeme se lako zaboravlja mada je jako bitno kada je rast kose u pitanju. Masaža vlasišta potaknuti će cirkulaciju i ubrzati rast kose.

Volite svoju kosu i njegujte je jer lijepa kosa je zdrava i sjajna, što je važno za samopouzdanje svake žene.


Izvor: terracon-news

0 komentari:

Objavi komentar