Som sa pecurkama
Potrebno je:
600 g somovine,
50 g pirinča,
2 srednje šargarepe,
2 srednja krompira,
150 g kukuruznog brašna,
so,
ulje za prženje
za preliv:
po 50 g od 3 vrste pečuraka (vrganji, šampinjoni, lisičarke),
2 paprike,
1 breskva,
kašičica senfa,
kašičica meda,
so, biber, suvi začin i malo tucane ljute paprike.
Parčiće soma uvaljajte u prethodno posoljeno kukuruzno brašno i pržite na zagrejanom ulju po desetak minuta (zavisno od debljine) sa svake strane. Izvadite ih na salvetu da upije višak masnoće. U medjuvremenu obarite krompir, šargarepu i pirinač.
Zatim pripremite preliv: sitno iseckane paprike i pečurke propržite na ulju nekoliko minuta, dodajte oljuštenu breskvu iseckanu na listiće, kašičicu senfa, so, biber i suvi začin, pa prodinstajte još malo. Skinite s vatre i dodajte kašičicu meda. Preliv stavite na tanjir pa preko njega servirajte somovinu i povrće. Ukrasite po želji.
Izvor: tajnikuvar.rs
Oznake:
Riba
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar