Štrudla od maka
Sastojci
700 gr brašna
500 gr maka
350 ml mlijeka + 200 ml
300 gr šećera
100 ml ulja
1 kašika šećera
1 kašičica soli
1 kvasac
1 žumance
Način pripreme
Kvasac otopite u mlakom mlijeku sa kašikom šećera.
Brašno pomiješajte sa kvascem, ostatkom mlakog mlijeka, uljem i kašičicom soli.
Umijesite glatko tijesto i ostavite da naraste.
Prokuhajte 200 ml mlijeka pa pomiješajte sa šećerom i makom.
Tijesto podijelite na dva dijela i razvucite.
Namažite smjesom od maka i zamotajte.
Stavite u nauljenu tepsiju i namažite žumancetom.
Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Izvor: domacica.com
Oznake:
Dessert
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar