Oslic pecen u bijelom vinu
Potrebno je:
4 manja oslića,
2 kašičice senfa,
2 kašičice mešavine suvih začina,
1 dl belog vina,
1 dl vode,
biber,
mirodjija,
3 čena belog luka,
1 limun,
50 g djumbira
Priprema:
Ribu dobro operite, a sve sastojke dobro izmešajte i sastavite. Pleh podmažite uljem i poredjajte po njemu kolutove limuna i isečeni djumbir. Ribu premažite izmešanim sastojcima i poredjajte na kolutove limuna i djumbira. Sipajte vodu i belo vino. Pleh pokrijte folijom, pa ribu pecite jedan sat, zatim skinite foliju i pecite još 15 minuta da riba dobije lepu boju. Servirajte oslić s barenim ili grilovanim povrćem po želji.
Izvor: tajnikuvar.rs
Oznake:
Riba
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar