Pages

Oslic pecen u bijelom vinu






Potrebno je:

4 manja oslića,
 2 kašičice senfa,
 2 kašičice mešavine suvih začina,
 1 dl belog vina,
 1 dl vode,
 biber,
 mirodjija,
 3 čena belog luka,
 1 limun,
 50 g djumbira


Priprema:

Ribu dobro operite, a sve sastojke dobro izmešajte i sastavite. Pleh podmažite uljem i poredjajte po njemu kolutove limuna i isečeni djumbir. Ribu premažite izmešanim sastojcima i poredjajte na kolutove limuna i djumbira. Sipajte vodu i belo vino. Pleh pokrijte folijom, pa ribu pecite jedan sat, zatim skinite foliju i pecite još 15 minuta da riba dobije lepu boju. Servirajte oslić s barenim ili grilovanim povrćem po želji.

Izvor: tajnikuvar.rs

0 komentari:

Objavi komentar