Pages

Egzotična poslastica





Potrebno je:

8 većih pomorandži,
 12 sušenih urmi,
 12 sušenih smokava,
 50 ml ruma,
 50 g suvog groždja,
 kašičica meda,
 strugana limunova kora,
 kesica krem-šlaga od vanile
 i malo cimeta u prahu.

Priprema:

Urme i smokve očistite i usitnite, pa pomešajte sa suvim groždjem koje ste kratko potopili u toplu vodu i ocedili. Prelijte limunovim sokom i rumom, dodajte med i ostavite da se sve marinira dva sata. Za to vreme pripremite šlag-krem prema uputstvu na pakovanju, pa ohladite. Pomorandže prepolovite, pažljivo ih izdubite, izvadjeno meso očistite od bele opne, iseckajte i pomešajte sa mariniranim suvim voćem. U izdubljene polutke pomorandži rasporedite ovu mešavinu, odozgo sipajte šlag-krem, pospite cimetom u prahu i do služenja čuvajte u frižideru.


Izvor: tajnikuvar.rs

0 komentari:

Objavi komentar