Egzotična poslastica
Potrebno je:
8 većih pomorandži,
12 sušenih urmi,
12 sušenih smokava,
50 ml ruma,
50 g suvog groždja,
kašičica meda,
strugana limunova kora,
kesica krem-šlaga od vanile
i malo cimeta u prahu.
Priprema:
Urme i smokve očistite i usitnite, pa pomešajte sa suvim groždjem koje ste kratko potopili u toplu vodu i ocedili. Prelijte limunovim sokom i rumom, dodajte med i ostavite da se sve marinira dva sata. Za to vreme pripremite šlag-krem prema uputstvu na pakovanju, pa ohladite. Pomorandže prepolovite, pažljivo ih izdubite, izvadjeno meso očistite od bele opne, iseckajte i pomešajte sa mariniranim suvim voćem. U izdubljene polutke pomorandži rasporedite ovu mešavinu, odozgo sipajte šlag-krem, pospite cimetom u prahu i do služenja čuvajte u frižideru.
Izvor: tajnikuvar.rs
Oznake:
Dessert
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar