Rolat sa krem sirom i salamom
Potrebno je:
Za koru:
4 dl mleka,
100 g margarina,
100 g brašna,
5 jaja,
1 kafena kašičica soli
Fil:
150 g krem sira,
2 dl pavlake,
100 g salame
Priprema:
U dva decilitra vrućeg mleka rastopiti margarin, dodati brašno razmućeno u preostala dva decilitra mleka i so.
Mešati i kuvati dok ne počne da se odvaja testo od posude u kojoj se priprema.
U prohladjenu masu umutiti jedno po jedno jaje. Peci u plehu obloženom papirom za pečenje, 20 minuta na 200 stepeni i 10 minuta na 180 stepeni.
Pečenu koru uviti u mokru krpu kao rolat.
Pomešati sir i kiselu pavlaku, premazati ohladjenu koru, posuti rendanom salamom i uviti u rolat.
izvor: tajnikuvar.rs
Oznake:
Predjelo
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar