Pages

Rolat sa krem sirom i salamom





Potrebno je:

Za koru:

 4 dl mleka,
 100 g margarina,
 100 g brašna,
 5 jaja,
 1 kafena kašičica soli

Fil:

 150 g krem sira,
 2 dl pavlake,
 100 g salame

Priprema:

U dva decilitra vrućeg mleka rastopiti margarin, dodati brašno razmućeno u preostala dva decilitra mleka i so.
Mešati i kuvati dok ne počne da se odvaja testo od posude u kojoj se priprema.
U prohladjenu masu umutiti jedno po jedno jaje. Peci u plehu obloženom papirom za pečenje, 20 minuta na 200 stepeni i 10 minuta na 180 stepeni.
Pečenu koru uviti u mokru krpu kao rolat.
Pomešati sir i kiselu pavlaku, premazati ohladjenu koru, posuti rendanom salamom i uviti u rolat.

izvor: tajnikuvar.rs

0 komentari:

Objavi komentar