Pages

5 čudnih stvari koje niste znali o vašim obrvama





Mnogi od nas provode dosta vremena u održavanju obrva, od njihovog čupanja do depilacije, konturisanja i popunjavanja. Međutim, velikom broju populacije nije poznato zašto uopšte imamo obrve i čemu one zaista služe. Šta oblik vaših obrva zapravo govori o vama? Donosimo vam pet zabavnih i neobičnih činjenica o obrvama te vjerujemo da više nikada na svoje obrve nećete gledati na isti način.



Stvorene su da bi nam pomogle da vidimo



Prava funkcija naših obrva (osim što nam pomažu da izgledamo odlično) jeste sprečavanje prodiranja vlage u oči (kada pada kiša ili kada se znojimo). One pomažu u preusmjeravanju tečnosti u stranu te je to jedan od glavnih razloga zbog kojih tečnost ne dospijeva u oči.



Sastoje se od mnogo dlaka



U prosjeku, jedna obrva sadrži oko 250 dlaka. Međutim, ta brojka je mnogo veća kod obrva koje nikada nisu čupane – naime, one se mogu sastojati, u totalu, od 1 100 dlaka!



One imaju životni vijek



Prosječni životni vijek jedne obrve je oko četiri mjeseca što znači da je to vrijeme koje je potrbno da stara dlaka otpadne i da nova naraste.



Nismo prvi koji oblikuju njihov izgled



Kada čupamo i definišemo obrve, zapravo učestvujemo u dugom, istorijskom procesu uljepšavanja. Svaka kultura i vremenski period imali su drugačiji način obikovanja obrva: u Firenci, tokom renesanse, obrve su u potpunosti čupane, a u osamnaestom vijeku na američkom kontinentu, posebno kod kolonijalne elite, njihov izgled se “pojačavao” (naime, korištena je dlaka sivih miševa za popunjavanje obrva).



One govore o vama više nego što to znate



Istraživanja pokazuju da tip obrva koje imate definiše ko ste. Zakrivljene obrve ukazuju na osobu koja je orijentisana na druge ljude i kojoj su potrebni primjeri iz stvarnog života kako bi razumjela probleme, dok ravne obrve znače da je neko direktan, logičan i drži se činjenica i detalja. Zakošene obrve predstavljaju osobu koja voli da bude u pravu i nastoji da stvari drži pod kontrolom, bez obzira na situaciju.



Izvor: minimagazin.info

0 komentari:

Objavi komentar