Pages

Kako boja utice na vase raspolozenje






Svi imamo omiljene boje, a one su nam, skoro pa uvijek, vodič i orjentir prilikom kupovanja odjeće. Međutim, znate li kako boje omiljenih krpica utiču na raspoloženje? Ili šta one govore o našoj ličnosti? Saznajte u nastavku.



Crvena



Ova boja navodno poboljšava metabolizam, povećava stopu disanja i krvni pritisak. Lako se primjećuje sa velike udaljenosti pa otuda i crveno svjetlo na semaforu. Ako želite da se izdvojite od okoline, ali da ne budete previše upadljivi, nosite karmin i lak u ovoj boji. Takođe, ona se povezuje sa strašću i ljubavlju.



Žuta



Povezuje se sa srećom i energijom te potiče mentalnu aktivnost i proizvodi mišićnu energiju. Svijetlo žuta boja se obično nosi kada želite da privučete pažnju. Kako biste bili pozitivni i imali energije, uvijek možete obući majicu u ovoj prekrasnoj boji.



Narandžasta



Narandžasta kombinuje strast crvene i sreću žute. Ona predstavlja entuzijazam i kreativnost te je veoma stimulativna. Ljudskom oku ona je veoma “vruća” boja tako da daje osjećaj topline. Narandžasta i sve njene varijante veoma su in tako da nikada nećete pogriješiti sa haljinom ili nekim drugim odjevnim predmetom u ovoj boji.



Zelena



Za ovu se boju smatra da najviše prija ljudskom oku, jer asocira na ljepotu prirodnog svijeta. Ona se i povezuje sa prirodom i svježinom. Jakna, kaput, modni detalji pa čak i pantalone u ovoj boji pravi su hit.



Plava



Plava se smatra bojom koja umiruje um i tijelo; ona usporava metabolizam i proizvodi umirujući efekat. Takođe, povezuje se sa mudrošću. Veoma je zastupljena u ormaru svake dame – od džinsa do majica i haljina.



Ljubičasta



Ova prekrasna boja se povezuje sa elegancijom, raskoši, moći i luksuzom. Veoma je rijetka u prirodi usljed čega je još upečatljivija kada je nosite. Uvijek možete odabrati haljinu, bluzu ili majicu u ovoj boji i definitivno ćete ostaviti odličan dojam.



Naravno, ne morate se previše brinuti oko izbora boja – ovo je samo podsjetnik da su boje više od “praznika” za oči. One pričaju priču bez riječi, a vi možete da odaberete smjer u kojem ta priča ide. Najbitnije pravilo je da nosite ono što se vama sviđa i u čemu se osjećate udobno.


Izvor: minimagazin.info

0 komentari:

Objavi komentar