Pages

Prirodni lijek protiv zubobolje

Tijekom noći je tijelo u stanju mirovanja te više krvi dolazi do bolnog područja pojačavajući pritisak na živce. Naravno posjet zubaru je neizbježan, ali ovdje vam donosimo nekoliko prirodnih lijekova koji će zasigurno pomoći u umanjenju i uklanjanju bola. S tim da trebate imati na umu, kada prođe bol odlazak zubaru se ne smije odgađati. Jer bol se ne javlja bez razloga!

Led - prislonite led oko bolom zahvaćenog područja. Bol će se u većini slučajeva odmah umanjiti jer je led odličan za smanjenje bola na nervnim završetcima.

Kamilica - Tradicionalno sredstvo koje smanjuje upale. Svježa kamilica je pritom učinkovitija od stare i suhe. Potrebno je napraviti male vrećice, namočiti ih hladnom ili toplom vodom po želji i nekoliko minuta držati na bolnom mjestu u ustima.


Češnjak - češnjak je svakako najpoznatiji lijek naših starih, koji su koristili kao analgetik i anestetika. Upravo zbog tih svojih svojstava izvrstan je prirodni lijek je za umanjenje zubobolje.  Pripremite oblog koji ćete napraviti tako da sitno nasjeckani luk stavite u papirnatu maramicu i potom ga dodatno izgnječite rukama kako bi se oslobodilo što je moguće više željene stvari. Oblog držite nekoliko minuta na bolnom mjestu na obrazu. Također ukoliko možete izdržati pokušajte jedan češnjak češnjaka zgnječiti i staviti preko bolnog zuba. Bol će zasigurno se umanjiti već nakon nekoliko trenutaka.

Lavanda i ocat - žličicu sušene lavande prelijete octom i držite nekoliko minuta u ustima. Pripravak nikako ne smijete gutati.

Alkohol - nakupine bakterija uzrokuju upale koje može ublažiti upravo alkohol. Pritom se alkohol ne pije nego koristi isključivo za ispiranje kako bi se zub dezinficirao, a bakterije uništile.

Sol - u malo tople vode otopiti što je moguće više soli te promućkati nekoliko minuta sa otopinom usta. Pazite da slučajno otopinu ne progutate, jer je preslana.
Sušena nana - mali snop listova sušene nane stavite oko bolnog zuba i držite oko 15 minuta. Nana ima dvostruko djelovanje, izvlači upalni proces na površinu i djeluje umirujuće.

Izvor: e-zena.com

0 komentari:

Objavi komentar