Pages

Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva

Priprema smjese za palačinke trebala bi biti jedan od najjednostavnijih pothvata u kuhinji, no činjenica je da brojnima zadaje glavobolje. Mekane, pjenaste i rahle palačinke teško je postići ukoliko nemate dobru tavu i dobar recept. Mi vam donosimo recept iz kuhinja naših baka koji je jednostavan i nakon kojeg nećete tražiti bolji





"Priprema palačinki trebala bi biti jedan od najjednostavnijih pothvata u kuhinji, no brojnima zadaje glavobolje"



Sastojci za palacinke:

- 3 jaja
- 250g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
- 350 ml mlijeka
- 1 dcl mineralne vode
- malo soli
- 2 žličice ulja
- pola žličice ruma
>>Namaz za palačinke i vafle

Priprema palačinki: 

1. Pjenasto umutite cijela jaja, izmiješajte dok ne dobijete gustu homogenu smjesu, ulijte ulje pa mlijeko i izmiješajte.

2. Potom uz neprestano miješanje pjenjačom sipajte brašno dok ne potrošite zadanu mjericu, dodajte prstohvat soli i malo ruma tek toliko da smjesa dobije aromu, a još važnije da spriječite upijanje ulja.

3. Ukoliko vam se smjesa čini gusta razrijedite je mineralnom vodom.

Izvor:zadovoljna.dnevnik.hr

0 komentari:

Objavi komentar