Pages

Nebeske kocke





Potrebno je:

5 belanjaka,
 8 kašika šećera,
 1 dl ulja,
 1 dl tople vode,
 10 kašika brašna,
 1/2 kesice praška za pecivo,
 1 kašika kakaa,
 5 kašika krupno mlevenih oraha,
 5 žumanjaka.

Priprema:

Žumanjke dobro pomešati sa šećerom, dodati ostale sastojke i na kraju umešati sneg od belanjaka. Staviti u kalup za pečenje (dimenzije 42×36) i peći na 180ºC. Testo preliti sa 2 dl čokoladnog mleka.

Krema od malina:

 600 gr malina, 2 dl vode, 5 kašike šećera, 2 pudinga od vanile, 1,5 dl vode, 2 vrećice želatinaU posudi kuvati maline sa šećerom i 2 dl vode. Kvati dok se šećer ne otopi i potom dodati puding pomešan sa 1,5 dl vode i želatinu (otopiti prema uputstvu na kesici).  Mešati na laganoj vatri dok se želatin ne otopi i ostaviti da se krema malo ohladi. Mlaku kremu preliti preko testa.

Krema od vanile:

 1, 2 l mleka, 10 kašika šećera, 3 pudinga od vanile, 4 kašike gustina, 150 gr margarina, 1 vanila šećer
Puding i gustim skuvati u mleku i šećeru. Kada se krema ohladi umešati margarin.

Dodatni sastojci:

 400 gr  keksa petit
, vruće mleko za natapanje keksa
Polovinu kreme od vanile premazati preko kreme od malina, poslagati keks namočen u mleko (čokoladni deo okrenuti prema gore)  i premazati ostatkom kreme od vanile. Gotov kolač preliti sa čokoladnom glazurom i ukrasiti po želji.


Izvor: tajnikuvar.rs

0 komentari:

Objavi komentar