Pages

10 jesenjih namirnica za ravan stomak






Želite da se riješite suvišnih kilograma? Jesen je odlično vrijeme da počnete sa tom borbom, a sledeće namirnice vam mogu pomoći u tome. Evo i koje su to.

 Jabuke

Jedna jabuka sadrži više od pet grama hranjivih vlakana. Upravo zbog toga su ove voćke tako zasitne. Odlične su kao užina, a ako ih zapečete i dodate malo cimeta, dobićete odličan dezert.

Brusnice

Bogate antioksidantima i škrte na kalorijama! Osim što ih možete jesti kao i bilo koje drugo voće, razmislite i da ih dodate salatama, riži ili ovsenim pahuljicama.

Cvekla

Uz veliku količinu vlakana i slatkast okus, cvekla vam može pomoći i da zadovoljite želju za slatkišima i to uz veoma malo kalorija. Narendajte i začinite po želji. Ako je ne volite svježu, jednostavno je skuhajte i začinite

Karfiol

Odličan izvor kalijuma i vlakana koja vam pomažu da duže ostanete siti. Takođe, karfiol možete skuhati, napraviti od njega pire i dodati ga supama, kako biste dobili gustu i kremastu teksturu.

Repa

Ona je odličan izvor kalcijuma i željeza. Iako jedna repa prosječne veličine sadrži svega 45 kalorija, nećete napustiti sto gladni, zahvaljujući njenom bogatom sadržaju vlakana i vode.

Sjemenke bundeve

30 grama prženih, neusoljenih sjemenki bundeve sadrži svega pet grama masti, što ih čini odličnom zamjenom za druge grickalice (primjera radi, 30 grama kikirikija sadrži 15 grama masti). Zdrave masti koje sjemenke bundeve sadrže pomoći će vam da uživate u užini bez dodatnih kalorija.

Kruške

Kruške su odlična, blaga alternativa kiselim jabukama, a sadrže istu količinu kalorija. Pored toga, jedan su od najboljih prirodnih dezerta. Uživajte u njima bez griže savjesti!


Dunje

Možda nisu prijatne da se jedu sirove, ali su zato apsolutno fantastične pečene ili poširane. Isto kao sa jabukama – dodajte im malo cimeta i uživaćete do besvijesti!

Brokula

Bogata je vitaminima A i C, a sadrži isto toliko kalcijuma kao i pola kriške sira, ali bez zasićenih masti! Ona je odličan dodatak za povrtne supe, a istraživanja pokazuju da započinjanje obroka zdravom supom pomaže da se unese manje kalorija tokom obroka.

Grejpfrut

Jedna je od najboljih prirodnih namirnica koja pomaže proces eliminisanja suvišnih kilograma. Samo pola grejpfruta sadrži skoro 100% dnevne doze vitamina C, a njegova vlakna vam mogu pomoći da duže budete siti.



Izvor: minimagazin.info

0 komentari:

Objavi komentar