Pages

5 jednostavnih načina da postanete privlačniji




 Da li vam je previše stalo do mišljenja drugih ljudi? Da li vam je dozlogrdilo da se konstantno dokazujete u vezama? Nadamo se da jeste, jer to vam ne čini nimalo dobra. Jednostavno rečeno, kada se ne osjećate dobro u svojoj koži tada se i trudite da se dokažete drugima. U tim nastojanjima, čini se kao da želite reći: “Ako ti se budem svidjela, onda ću se svidjeti i samoj sebi”.

Naravno da je svima stalo do mišljenja drugih ljudi – želimo da se svidimo drugima i to je sasvim normalno. Međutim, ironija je u tome što osobe koje ne pridaju pretjeranog značaja onome šta drugi misle o njima imaju tendenciju i da budu privlačnije. Evo o čemu se radi: sjetite se nekoga kome se divite; osobe koja je samouvjerena, ljubazna, snažna i koju pretjerano ne zanimaju tuđa mišljenja. Činjenica je da vam je takva osoba prilično privlačna.

Samopouzdanje je prirodna posljedica vašeg ponašanja, bez obzira na “vanjska” mišljenja. Ova vrsta samopouzdanja odiše snagom, a i vi je možete imati. Sledećih pet jednostavnih načina mogu vam pomoći da se usredotočite na sebe u pozitivnom smislu, zanemarujući mišljenja drugih ljudi. Rezultat? Postaćete privlačniji, kako sebi, tako i drugima.



Napravite listu onoga što cijenite kod sebe



Vi ste divna osoba. Imate jedinstvene kvalitete koje su samo vaše. Na svijetu ne postoji niko kao što je vi i to je činjnica. Zapitajte se: “Ko sam ja?”, “Šta je to što je dobro kod mene?”, “Na koji način sam jedinstvena?”. Odgovore zapišite na listu papira. Nakon toga, počnite da se cijenite i uvažavate! Što to više radite, bolje ćete se osjećati.



Ko želite da postanete



Svi mi svoju ličnost istovremeno proživljavamo i nadograđujemo. Pitanje je, dakle, u kakvu ličnost se pretvarate? Zapitajte se ko želite da postanete i odgovore zapišite na papir. Kako razmišljate o svojim željama i nadama za budućnost tako poštujete svoje snove. To vas čini uzbuđenima oko stvari koje se tek trebaju ostvariti te jača vjeru u vas same.



Provedite kvalitetno vrijeme sa sobom (barem pola sata dnevno)



Kvalitetno provedeno vrijeme važno je u svakoj vezi, uključujući i “vezu” koju imate sa sobom. Potoji tako mnogo stvari na koje možete vrijeme provesti kvalitetno – čitanje, šetnja, meditiranje, slušanje muzike, stvaranje umjetnosti, kuhanje – mogućnosti su, zaista, bezgranične. Radite nešto što zaista volite da radite i uživajte u vremenu koje ćete provesti sami. Zaista, to je tako jednostavno, a korisno.



Upoznajte svoje strahove



Ništa ne povećava nivo samopouzdanja kao hvatanje ukoštac sa izazovima. Suočavanjem sa strahovima zapravo dokazujete od čega ste odnosno koliko ste spremni da stvari privodite kraju. Zapitajte se čega se to bojite. Pogledajte strahu u oči i pokažite mu ko je “šef”. To je jedini način da ih zaobiđete i počnete živjeti bolji život, podignute glave i čvrsta koraka.



Uradite nešto lijepo za sebe



Ovo je vaš život i on će biti onoliko dobar koliko vi “radite” na njemu. Preuzmite kontrolu nad svojim blagostanjem tako što ćete svaki dan uraditi nešto lijepo za sebe. “Nešto lijepo” može biti sve što vas čini srećnima – napišite sebi poruku koja će vam popraviti raspoloženje, prošetajte parkom, potapšite se po ramenu, nasmijte se sebi u ogledalu… Odnosite se prema sebi sa velikom  dozom poštovanja i ljubaznosti. Kao rezultat, doći će do povećanja vašeg unutrašnjeg samopouzdanja.

Što više budete voljeli i prihvatali sebe sve manje ćete obraćati pažnju na ono šta drugi misle. Ironično, što se manje fokusirate na ono što drugi misle to privlačniji postajete. Upražnjavajte navedene tehnike i upoznajte pravu, istinsku sebe. Na taj način možete steći više samopouzdanja te ćete biti privlačniji sebi, ali i drugima.


Izvor: minimagazin.info

0 komentari:

Objavi komentar