Pages

Rolat sa malinama





Potrebno je:

3 jaja,
 2 kašike brašna,
 3 kašike šećera,
 1/2 praška za pecivo,
 1 kašika ulja,
 1 pakovanje malina (300 g),
 2 kesice šlaga

Priprema:

Mikserom odvojeno umutite belanca, pa žumanca. U belanca dodajte 2 kašike šećera, a zatim varjačom umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, umućena žumanca i na kraju 1 kašiku ulja. Pecite patišpanj u podmaznom plehu (manjem plehu, 40x25cm) na 200 stepeni, 20 minuta. Ispečenu koru uvijte u mokru krpu i ostavite da se ohladi. Razvijte ohlađenu koru, premažite šlagom (šlag umutite po uputstvu na kesici), preko šlaga stavite maline i uvijte rolat. Odozgo ukrasite šlagom, malinama i mrvicama čokolade.

Izvor: tajnikuvar.rs

0 komentari:

Objavi komentar