Sastojci
za tijesto:
7jaja
8 kašikašećera
4 kesice pudinga od maline ili jagode
1/2 kašičicepraška za pecivo
za fil:
500 ml.mleka
2 kesicepudinga od vanile
250 gr.putera
200 gr.prah-šećera
1vanilin šećer
glazura:
150 gr.prah-šećera
malo vode
par kapi ekstrata maline ili jagode ili gotova glazura u prahu…
Priprema
patišpanj:
1
Od belanaca umutiti čvrst sneg sa šećerom pa dodavati postepeno žumanca i kad se dobro umuti dodati prašak za puding pomešan sa praškom za pecivo.Četvrtasi dublji pleh(40×30 cm.)obložiti papirom za pečenje, pa sipati umućenu masu i ispeći patišpanj.
2
Pečeni patišpanj ohladiti i preseći na dva dela vertikalno.
fil:
3
Puding od vanile skuvati u pola litre mleka i ostaviti da se ohladi.Puter penasto umutiti sa prah šećerom pa sjediniti sa ohlađenim pudingom u krem.
glazura:
4
150 gr.prah šećera pokvasiti sa malo vode i dodati nekoliko kapi ekstrata maline, da smesa ne bude ni previše gusta ni previše meka.
filovanje:
5
Staviti jednu koru, preko nje premazati fil i završiti drugom korom, sve preliti glazurom od šećera, pa seći na kocke.
Izvor: coolinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar