Pages

13 inteligentnih načina da iskoristite svakodnevne stvari na drugačiji način i uštedite novac

Određene stvari možete koristiti na tako mnogo načina – bitno je samo sjetiti se u pravom trenutku i kako. Neki od sledećih načina vam vjerovatno ne bi ni pali na pamet, ali je ipak dobro da ih znate – nikad se ne zna kada vam mogu zatrebati.


Fen


Nakon tuširanja, ukoliko morate koristiti ogledalo, osušite ga koristeći fen – sam proces ne traje dugo, a na ogledalu neće ostati mrlje.

Futrola za naočale


Koristite je da u njoj nosite šminku, kao što su sjaj za usne i korektor. Veoma brzo ćete ih naći i neće biti potrebe da “istresate” cijelu torbu.

.Vata



Ovaj trik sigurno znate, ali nije loše da se utvrdi gradivo: ukoliko vam je cipela velika, ubacite malo vate i ona će popuniti prazni prostor.

Štapić za uši




Možete ih slobodno koristiti za nanošenje šminke. Štaviše, toliko su dobri da nikada više nećete poželjeti da koristite četkice za šminku.

Dezodorans



Utrljajte prozirni dezodorans u gelu na mjesta koja su sklona nastajanju žuljeva prije obuvanja novih cipela

.Regenerator



Možete ga koristiti umjesto pjene za brijanje. Nanosite ga na isti način kao i pjenu.


Lak za kosu



Može vam poslužiti kao odlično sredstvo za uklanjanje karmina sa odjeće. Na mrlju nanesite lak te ga, nakon desetak minuta, uklonite “tapkajući” vlažnom krpom. Nakon toga perite kao i obično.


Dječji puder



Možete ga koristiti kao suhi šampon. Postupak je isti kao da šamponom: nanesite ga na kosu i “iščetkajte”.


Soda bikarbona




Kada vam nestane paste za zube, u te svrhe možete koristiti sodu bikarbonu. Nanesite je na mokru četkicu i perite zube kao i obično. To će vam pomoći da vam zubi budu čisti dok ne nabavite pastu.

Majoneza



Koristite je kao kućni tretman dubinske regeneracije. Polazeći od vlasišta, nanesite 120 ml majoneze na kosu te je nakon petnaest minuta temeljno isperite.


Ulje




Omekšajte zanoktice i kožu oko noktiju pomoću par kapi jestivog ulja. Samo ga nanesite i utrljajte.


Šećer




Fantastičan piling za usne možete dobiti miješanjem šećera i vazelina. Nanesite ga na usne i nježno trljajte četkicom za zube dok usne ne postanu glatke.


Sirće





Riješite se mirisa crvenog luka sa ruku tako što ćete ih istrljati mješavinom soli i alkoholnog sirćeta.


Izvor: minimagazin.info

0 komentari:

Objavi komentar