Slatki rolat
Potrebno je:
125 g šećera,
65 g skrobnog brašna,
4 jaja,
35 g kakao praha,
kašika brašna,
pola kašičice praška za pecivo,
3 kašike otopljenog i malo ohlađenog putera,
kašičica limuntusa,
2 dl slatke pavlake,
200 g kesten-pirea
i 2 kašike šećera u prahu.
Priprema:
Pomešajte brašno, kakao u prahu, limuntus, skrobno brašno i prašak za pecivo. Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mešavinu suvih sastojaka i otopljeni, ali malo prohlađeni puter. Dobijenu masu preručite u četvrtast pleh obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru malo ohladite i preručite na list papira za pečenje, pažljivo urolajte i ostavite sa strane da se sasvim ohladi. Za to vreme umutite šlag od slatke pavlake i šećera. Rolat razmotajte, po njemu rasporedite kesten-pire, odozgo nanesite pripremljeni šlag, ponovo urolajte, pospite kakaom u prahu i do serviranja čuvajte u frižideru.
Izvor: tajnikuvar.rs
Oznake:
Dessert
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar