Pages

Slatki rolat





Potrebno je:

125 g šećera,
 65 g skrobnog brašna,
 4 jaja,
 35 g kakao praha,
 kašika brašna,
 pola kašičice praška za pecivo,
 3 kašike otopljenog i malo ohlađenog putera,
 kašičica limuntusa,
 2 dl slatke pavlake,
 200 g kesten-pirea
 i 2 kašike šećera u prahu.

Priprema:

Pomešajte brašno, kakao u prahu, limuntus, skrobno brašno i prašak za pecivo. Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mešavinu suvih sastojaka i otopljeni, ali malo prohlađeni puter. Dobijenu masu preručite u četvrtast pleh obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru malo ohladite i preručite na list papira za pečenje, pažljivo urolajte i ostavite sa strane da se sasvim ohladi. Za to vreme umutite šlag od slatke pavlake i šećera. Rolat razmotajte, po njemu rasporedite kesten-pire, odozgo nanesite pripremljeni šlag, ponovo urolajte, pospite kakaom u prahu i do serviranja čuvajte u frižideru.


Izvor: tajnikuvar.rs

0 komentari:

Objavi komentar